1500+ Tevreden klanten

Lippigmentatie Wageningen

Lippigmentatie

Wat is Lippigmentatie?

Lippigmentatie

Bij semi permanente make-up worden pigmenten met een dunne naald in de huid gebracht. Door de jaren heen verliezen de lippen vaak hun kleur, contourlijnen en volume. Dit kan leiden tot een oudere uitstraling. Door het pigmenteren van de lippen wordt de contourlijn hersteld en de gehele lippen worden gepigmenteerd met pixels voor een natuurlijk resultaat. Afhankelijk van de levensstijl, leeftijd en huidfactoren blijft de lippigmentatie 3 tot 5 jaar zichtbaar. Na die tijd kun je kiezen voor een touch-up behandeling om zo de kleurintensiteit te behouden.

Wat zijn de VOORDELEN van Lip­pigmentatie?

> Geschikt voor alle lipvormen

> Heel natuurlijk nude effect

> Mooie zachte contouren

> Wakker worden met perfecte lippen

> Geen beschadiging van de huid

> Zeer goed toe te passen

> Bijna geen roodheid, zwelling of littekens

Hoe wordt de Lip­pigmentatie gecreëerd?

Niemand is symmetrisch en zo ook de lippen niet. Door de lippigmentatie kun je asymmetrische lippen creëren, vale/bleke lippen meer kleur geven en smalle lippen opties voller laten ogen. Het is geschikt voor alle lipvormen en door de mooie contouren geeft het een natuurlijk effect. Jij wilt toch ook wel wakker worden met perfecte lippen?

Werkwijze PMU zetten

01

Intake

PMU

Voor elke permanente make-up behandeling is het verplicht om een gezondheidsverklaring/ toestemmingsformulier te ondertekenen. Op deze verklaring staan een aantal vragen over jouw gezondheid, medicijngebruik en eventuele huidaandoeningen. Sta je onder behandeling van een medisch specialist? Dan vragen wij eerst een schriftelijke goedkeuring voordat je een behandeling boekt.

02

Voorzorg

Contact

> Stop enkele dagen voor de behandeling met het gebruik van huidverzorgingsproducten die retinol, AHA-zuren of andere exfoliërende stoffen bevatten. Deze kunnen de huid gevoeliger maken en het genezingsproces beïnvloeden.

> Drink 24 uur voor de behandeling geen cafeïne en geen alcohol.

> Vermijd het gebruik van bloedverdunnende middelen zoals aspirine, ibuprofen en vitamine. Enkele dagen vóór de behandeling; deze kunnen het risico op bloedingen en blauwe plekken vergroten.

03

PMU zetten

PMU tekenen

Voordat de behandeling start bespreken we de wensen van de klant. Wat voor een model vindt je mooi? En welke kleur past er goed bij je. Het model wordt uitgetekend op de huid en na goedkeuring daarvan worden de pigmenten machinaal in de huid gebracht.

04

Nazorg

Permanente Make-up

> Vermijd water en vocht; vermijd de eerste vijf dagen na de behandeling direct contact met water. Dit kan de genezing vertragen en het risico op infectie vergroten.

> Krab, trek of wrijf niet aan de korstjes of geïrriteerde huid die kan ontstaan na de behandeling. Dit kan leiden tot littekens of het verwijderen van de pigmentatie.

> Breng op de vijfde dag de meegekregen nazorgzalf of vaseline aan op de behandelde gebied.

> Vermijd blootstelling aan de zon: Ga de eerste weken na de PMU behandling niet de zon in. Mocht het niet anders kunnen, bescherm dan de behandelde gebieden tegen direct zonlicht.

> Gebruik geen make-up op de behandelde gebieden: Vermijd het gebruik van make-up op de behandelde gebieden totdat de korstjes/velletjes eraf zijn en de huid volledig is genezen. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van het genezingsproces.

Edit Template

Veelgestelde VRAGEN

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur en de nabehandeling 1,5 uur.

> Let op: permanente make-up is niet mogelijk indien je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook niet wanneer je allergisch bent voor pigmentstoffen / permanente make-up of als je in de maand voorafgaand aan de behandeling botox of fillers gehad in het te behandelen gebied.

> Bij mensen met diabetici is PMU in sommige gevallen af te raden vanwege verminderde wondgenezing. Dit kan leiden tot kleurverschil in pigmenten maar ook meer kans op infectie.

> Als je hartpatiënt bent (en hiervoor medicijnen gebruikt) kunnen de pigmenten die gebruikt worden interageren en dit kan ongewenste reacties veroorzaken. Het is essentieel om een medische arts te raadplegen om de veiligheid in combinatie met de specifieke medicatie te beoordelen.

Voor het mooiste eindresultaat wordt een nabehandeling geadviseerd. Dit omdat het pigment na de eerste behandeling met ongeveer 40% afneemt. Met een nabehandeling wordt het pigment een tweede keer aangebracht en is de kleur dus intenser. In enkele gevallen is er een derde behandeling nodig. De nabehandeling vindt plaats na 6 tot 8 weken.

Permanente make-up gaat ongeveer 1,5 tot enkele jaren mee. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals huidtype, blootstelling aan zon, nazorg en onderhoud.

Salon Stralend heeft een ruime keuze uit verschillende pigmenten. Vanuit ons wordt een eerlijk kleuradvies gegeven. We kijken naar huidskleur, haarkleur en uiteraard de wensen van de cliënt.

Voorafgaand aan de behandeling mag je zelf een verdovende creme aanbrengen (Emla kan je op recept bij de apotheek halen). De behandeling is nooit geheel gevoelloos maar over het algemeen geven klanten vaak aan dat ze epileren vervelender vinden.

HOE KAN IK JE HELPEN?

Wat leuk dat je een afspraak wilt maken!

Via onderstaande knop kun je een intake inplannen.

Coming soon

Salon Stralend is DE salon op gebied van PMU, schoonheid, ontspannende behandelingen en uiterlijke verzorging.

© 2024 |  Salon Stralend

|